Ο ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττική)

Ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττικής).......................... Ο Παπάδος ο Πλακάδος ο Παλαιόκηπος ο Σκόπελος και ο Μεσαγρός εξουσία και κλήρος της γενιάς μας...........και φυσικά το λατρεμένο Πέραμα

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ἐπί τῆς ναυαρχίδος τοῦ εἰς τόν Κόλπον Γέρας ναυλοχοῦντος Ἀγγλικοῦ Στόλου.(Μέρος Πρώτον)

Οι ξένοι στόλοι πολλές φορές αγκυροβολούσαν  στον φυσικό λιμένα του Κόλπου Γέρας, έχοντάς τον   ως ασφαλές αγκυροβόλιο. Ο Οθωμανικός Στόλος  κατά την Επανάσταση του 1821 χρησιμοποίησε τον Κόλπο της Γέρας ως βάση του και ο λόγος αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους  που δικαιολογούν τη μη συμμετοχή του νησιού μας στον αγώνα της Ανεξαρτησίας. 
 Στο  Α΄ μέρος αυτού του αφιερώματος  δημοσιεύουμε αποσπάσματα από δημοσιεύσεις  στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ , που αναφέρονται σε επισκέψεις  του εγγλέζικου στόλου στη Γέρα  και σε γεύματα που παραθέτονταν επί της ναυαρχίδος αγγλικού στόλου και σε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Πέραμα και στη Μυτιλήνη. Το ποδόσφαιρο , μάλιστα «…ἂρχισε νά διαδίδεται στόν τόπο μας ἀπό τήν ἐποχή πού ὁ Κόλπος τῆς Γέρας ἐφιλοξένησε τόν  Ἐγγλέζικο στόλο» στον  Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε  επόμενες αναρτήσεις θα αναφερθούμε και στην παρουσία αυστριακών και γερμανικών πολεμικών πλοίων στον Κόλπο.
Στρατῆς Γιαννῖκος


27 Ιουλίου 1930, εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ


15  Ιουνίου 1929, εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ



 13 Ιουλίου 1929, εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ
20 Ιουλίου 1930, εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ