Ο ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττική)

Ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττικής).......................... Ο Παπάδος ο Πλακάδος ο Παλαιόκηπος ο Σκόπελος και ο Μεσαγρός εξουσία και κλήρος της γενιάς μας...........και φυσικά το λατρεμένο Πέραμα

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Η ΓΕΡΑ και οι ΕΚΛΟΓΕΣ του 1929

Ανακοίνωση Βενιζελικών της  Γέρας εναντίον του Γεωργίου Παπανδρέου. Η ανακοίνωση αφορούσε τις εκλογές Γερουσιαστών που θα γίνονταν στις 21 Απριλίου 1929. Οι Μυτιληνιοί κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι παρέκλεινε της επίσημης γραμμής του Βενιζέλου. Το αποτέλεσμα ήταν το κόμμα των Φιλελεύθερων του Νομού Λέσβου να μην δώσει επίσημο χρίσμα. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Απριλίου του 1929 δικαίωσε τους αντίπαλους του Βενιζέλου. Οι υποψήφιοι που υποστήριζε απέτυχαν.
Δημοσίευμα της 20ης Απριλίου 1929 στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ

Οι Φιλελεύθεροι υποψήφιοι Δ.Σάλτας Γ.Καλδής και  στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας χρησιμοποίησαν το σήμα του κόμματος. Μετά όμως από τις εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Παπανδρέου, το Κόμμα των Φιλελευθέρων δεν έδωσε επίσημο χρίσμα στον Νομό Λέσβου Στο απόσπασμα ο Παπανδρέου κατηγορείται  ως "τόν  ἀνθρωπον,ὁ ὁποῖος καθήσας ἐπί τοῦ τραχήλου τοῦ Λεσβιακοῦ καί Λημνιακοῦ λαοῦ ἐφαντάσθη αὐτόν δοῦλον του καί ὑποχείριόν του."