Ο ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττική)

Ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττικής).......................... Ο Παπάδος ο Πλακάδος ο Παλαιόκηπος ο Σκόπελος και ο Μεσαγρός εξουσία και κλήρος της γενιάς μας...........και φυσικά το λατρεμένο Πέραμα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μύλος Κανάκη 1897 ;



Για την ανάρτηση της 9ης Απριλίου 2013 με τίτλο :  " Μύλος Κανάκη 1897"   και της φωτογραφίας  που τη συνοδεύει  από τον συμπατριώτη μας γιατρό - ερευνητή Μάκη Αξιώτη λάβαμε το παρακάτω ηλεμήνυμα και το δημοσιεύουμε


Αγαπητέ Στρατή 
 Ενδιαφέρουσα η φωτογραφία από το εσωτερικό του εργαστηρίου κάποιου υδρόμυλου, προφανώς όχι Λεσβιακού!! Πρόκειται για ένα μεγάλο εργαστήριο "διόφθαλμου", δηλαδή με δύο συστήματα αλεστικά, νερόμυλου, κάτι που στο νησί μόνο ο μύλος του Τσαμουργκέλη, στον Σεδούντα μπορούσε να έχει!
 Του "Κανάκη " ο νερόμυλος είχε μία μονάδα, όπως φανερώνει η κατασκευή του και οι διαστάσεις του εργαστηρίου! Παρακαλώ να αναρτηθεί η παρατήρηση μου στο blog για την αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας. 

Με εκτίμηση Μάκης Αξιώτης!


---------------------------
 Ο Μάκης Αξιώτης το 2009 κυκλοφόρησε το  βιβλίο του  ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ , το οποίο είναι αντικείμενο εξαντλητικής έρευνας 6 χρόνων για τους υδρόμυλους του νησιού μας, με βιβλιογραφική ενημέρωση και συνεντεύξεις, με αρχειακό υλικό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό των εγκαταστάσεων αυτών, αλλά και σχέδια των επιμέρους λειτουργικών τμημάτων αυτών. 
Τα στοιχεία της έρευνας αποτέλεσαν το βασικό υλικό που στήριξε τη διδακτορική διατριβή του συγγραφέα στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.