Ο ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττική)

Ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττικής).......................... Ο Παπάδος ο Πλακάδος ο Παλαιόκηπος ο Σκόπελος και ο Μεσαγρός εξουσία και κλήρος της γενιάς μας...........και φυσικά το λατρεμένο Πέραμα

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δημουστής Κουκλάδας


Σχετικά με τη φωτογραφία του Γεραγώτη Παλληκαρά που δημοσιεύσαμε και τις απορίες, αναφέρουμε τα παρακάτω :
Από έρευνα που κάναμε και από   σημειώσεις που κρατήσαμε το καλοκαίρι του 2011 από την κάτοχο της φωτογραφίας, αλλά και από νεώτερη επικοινωνία μας,  ο εικονιζόμενος ονομαζόταν Κουκλάδας.
Στο  περιοδικό ΓΕΡΑ τ. 2/1980  του  Παγγεραγωτικού Συλλόγου Γέρας έχει δημοσιευθεί  διήγημα για τον Δημουστή Κουκλάδα ,  ο οποίος σύμφωνα με τη δημοσίευση  ήταν "γη θεόρατος γι ' άνθρωπους μη τα αξπόλυτα τα πουδάργια".  Ο εικονιζόμενος Γεραγώτης Παλληκαράς πιθανόν να είναι ο πατέρας του Δημουστή. 
Η έρευνά μας συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι αν όχι μέσα σ' ένα μήνα , το πολύ το καλοκαίρι θα έχουμε μάθει και το μικρό του όνομα. Το ωραίο είναι ότι έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί Γεραγώτες που δεν αφήνουν Γεραγώτη για Γεραγώτη ηλικιωμένο που να μην του ζητήσουν πληροφορίες για τον  Κουκλάδα.
Μια  ενδιαφέρουσα άποψη, που αν διασταυρωθεί, δίνει άλλη διάσταση στην ιστορία μας, ταυτίζει τον Κουκλάδα με τον Παλληκαρά που "με ένα πήδο πέρναγε το ρέμα της Καρίνης".
Παρακάτω δημοσιεύουμε  το διήγημα για το Δημουστή Κουκλάδα και αναμένουμε νεώτερα.

 Για όποια πληροφορία  έχετε, η οποία θα βοηθούσε την έρευνά μας,μπορείτε να στέλνετε   το ηλεμήνυμά σας στο  : geragotes@gmail.com   ή  στις ομάδες του ΦΑΤΣΟΤΕΦΤΕΡΟΥ " ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ του ΓΕΡΑΓΩΤΗ" και "ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ και ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΑΣ" (για σύνδεση κλικ στο δεξί σταθερό τμήμα της ιστοσελίδας μας).