Ο ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττική)

Ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττικής).......................... Ο Παπάδος ο Πλακάδος ο Παλαιόκηπος ο Σκόπελος και ο Μεσαγρός εξουσία και κλήρος της γενιάς μας...........και φυσικά το λατρεμένο Πέραμα

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2018


Μια ιστορική καταγραφή του Γεραγώτικου ποδοσφαίρου επιχειρεί το ημερολόγιο του 2018, του «Παγγεραγωτικού» Συλλόγου Μυτιλήνης (Αθηνών), που παρουσιάστηκε  την Κυριακή 13 Αυγούστου, στις 8 το απόγευμα, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Περάματος.
Πρόκειται για μία ακόμη εξαιρετικά αξιόλογη έκδοση του Συλλόγου, με φωτογραφικό και κειμενικό υλικό -σε μερικές περιπτώσεις ιδιαίτερα σπάνιο- με αναφορά και αναδρομή στην αθλητική δραστηριότητα στη Γέρα, από το 1907, και κυρίως την ποδοσφαιρική παρουσία της από το 1928 (!) έως και σήμερα.
Μέσα στις σελίδες του συναντάμε πρόσωπα αγαπημένα και εικόνες αξέχαστες από τα ντέρμπι και άλλες ιστορικές αναμετρήσεις της εποχής, που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη όχι μόνο αυτών που τα έζησαν, αλλά και αυτών που τα έμαθαν σαν παραμύθι από τις γλαφυρές αφηγήσεις των μεγαλύτερων.
Ένα ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γεραγώτικο-και όχι μόνο- σπίτι, αφού θα μάς θυμίσει ή θα μάς συστήσει ομάδες και πρόσωπα που σηματοδότησαν και χαρακτήρισαν το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας, αλλά και τη Λέσβο γενικότερα.
Στο πλαίσιό της παρουσίασης του ημερολογίου, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από την ιστορική διαδρομή του Γεραγώτικου ποδοσφαίρου, με κατάθεση σπουδαίας προσωπικής μαρτυρίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Νίκου Χατζηχρήστου. Επίσης, βραβεύτηκαν   βετεράνοι αθλητές, προπονητές και παράγοντες που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην εξέλιξή του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του «Παγγεραγωτικού» Συλλόγου Μυτιλήνης (Αθήνας), κ. Στρατής Χατζηχρήστος και ο δάσκαλος-ερευνητής, κ. Στρατής Γιαννίκος, οι οποίοι  αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της επιλογής της συγκεκριμένης θεματικής του ημερολογίου.
Την εκδήλωση συντονίσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας το «Βήμα» της Γέρας, κ. Τζάνος Στεφανέλλης.